V.38

Hej mina kära läsare ! :)
Idag har det varit ingång sen imorse. Åkte till ljungsbro vid 9 för att hämta babyskyddet som ja köpt ! Det va super fint ! :) Så det ska nog den lille trivas i :)
Stannade till på maxi en snabbis för att sen åka och hälsa på min vän Martin! Även kallade Marre-marräng :)
hih, va på hans jobb och sa hej och babblade ett tag! hur härligt som helst att träffa honom :) saknar gänget ibland !
aja, va iallafall där ett tag, sen for jag hem till vallaby. Tog in barnstolen och fixade den lite, dammsugade ur den och så. Den va jätte fin och städad så inget sånt, men ja vill ändå dra av den lite själv sådär.. så nu står den fint i bebisens rum :) Sen åkte ja upp till "jobbet" och fixade lite där och sen hem för att steka pannkakor. vart så sugen på det när maria sa att dom skulle käka det så det vart det här oxå :)
igår sov jag ju så bra och va bara uppe en gång. Ja, så va det ju inte rikigt idag då, va la uppe ca 5 gånger inatt och va på toa och drack.. =/ men men, bara att vänja sig ! :D
om vi inte får en bebis som sover hela tiden :) Hoppas ! haha.. nevars. den får så gärna va vaken :)

jaha, nu inväntar ja bara karl som säkert kommer om en stund.. ska se om vi ska till kisa ikväll eller vad som händer..

PUSSSS

V.38


Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

mika£la

världens lyckligaste tjej <3

RSS 2.0