hejsan


godmorgon !

har precis kört steph till dagis. Enligt mig onödigt för tre timmar då vi kan hitta på nått roligt vi, men men så ligger det till så.
Så ja nu sitter ja här och glor och väntar på att kl ska bli 11 så ja kan åka och hämta henne och hem å käka och sen vidare till kisa och fam stefansson ! :)
Har redan skalat potatis och förberett maten lite ! Fiskpinnar & potatismos :)
Ska ut och ta mig en lite promenad i det fina vädret tänkte ja oxå, gud så skönt det va ute idag :) Hoppas bara det håller i sig :)

Jaha, igår va jag hos ewa hela dagen ! Maria & Agnes kom dit en sväng oxå, eller en ganska lång sväng :) Vi fikade och babblade i mängder! trevligt...
Sen bjöd ewa på mat innan det va dax att gå till mamma på kryddparty :) trevlig måndag! :)

Blir nog att va i kisa dom senaste dagarna veckorna nu när det inte e så långt kvar till BF!
Lättare om det skulle hända nått att ewa kör upp mig till LKPG och sen vi möter timothy där, än att han åker hem först och sen åker vi till stan igen. han är ju ändå däromkring så smidigare att ewa bara kör in mig direkt :)

Har verkligen världens bästa plast Mamma! :) Du e guld värd ! <3

nehe, fixa lite och sen ta mig en promenad :)

PUSSS

KÄRLEK


TIMOTHY ♥ MIKAELA


KÄRLEK


 


 


 

 

  

 

:D

 

halloj !

Har precis kommit urs duschen, sköönt ! ;)

Har plockat lite här på morgonen ! Fixat efter besöket igår.... :)

 

Skulle ju haft tjejmiddag här igår men pga sjukdom vart det ej så =/ lite trist faktiskt. Men der finns fler dagar !

Lina & daniel kom ialllafall ändå ! vi grillade och mös i massa, kollade på bigbrother tillsammans oxå ! :)

Men nästa gång e det fan allt deras tur att bjuda oss ! haha ;)

 

Idag har vi varit nere i kisa hela dagen och varit i verkstaden. Kollat på film och bara haft det lugnt.. det e ju helg och helgen e ju till för att ta det lungt och bara njuta, inga måsten som i veckorna ! och det e ju bara helt underbart att bara flyta med :) Tycker synd om de männsikor som behöver arbeta häcken av sig även på helgen =/

 

Imorrn vet ja inte vad som händer heller, det e ju min och karlns 1års dag så.. Skulle ju som sagt va mysigt att göra nått. Men ja vet inte.. spelar inte så stor roll för mig faktiskt, skulle bara vara lite mys !

 

Jaha, resten av kvällen blir oxå lugn. äta godis och kolla på film :)

 

 

 

V.38

 

 

V.38

Hej mina kära läsare ! :)
Idag har det varit ingång sen imorse. Åkte till ljungsbro vid 9 för att hämta babyskyddet som ja köpt ! Det va super fint ! :) Så det ska nog den lille trivas i :)
Stannade till på maxi en snabbis för att sen åka och hälsa på min vän Martin! Även kallade Marre-marräng :)
hih, va på hans jobb och sa hej och babblade ett tag! hur härligt som helst att träffa honom :) saknar gänget ibland !
aja, va iallafall där ett tag, sen for jag hem till vallaby. Tog in barnstolen och fixade den lite, dammsugade ur den och så. Den va jätte fin och städad så inget sånt, men ja vill ändå dra av den lite själv sådär.. så nu står den fint i bebisens rum :) Sen åkte ja upp till "jobbet" och fixade lite där och sen hem för att steka pannkakor. vart så sugen på det när maria sa att dom skulle käka det så det vart det här oxå :)
igår sov jag ju så bra och va bara uppe en gång. Ja, så va det ju inte rikigt idag då, va la uppe ca 5 gånger inatt och va på toa och drack.. =/ men men, bara att vänja sig ! :D
om vi inte får en bebis som sover hela tiden :) Hoppas ! haha.. nevars. den får så gärna va vaken :)

jaha, nu inväntar ja bara karl som säkert kommer om en stund.. ska se om vi ska till kisa ikväll eller vad som händer..

PUSSSS

V.38


Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.hej


Ny vecka !
I måndags lämnade ja lillan på dagis åkte direkt hem och började städa huset! Bäddade rent i sängarna, ja bara älskart! Städade, tvättade och fixade hela dagen :) så nu e det fint i huset, har dragit ett varv med dammsugaren idag oxå, det blir fort skit på golven ! Sen va det lungt resten av måndagskvällen !

Igår for ja till kisa för en liten mamma/gravidfika på linas lunch, tyvärr kände sig maria inte på topp så det vart bara ja och lina ! Men det va hur trevligt som helst ! Ja va kvar på hennes praktik tills säkert 3, bubblade en hel del och kollade in henne när hon jobbade :) Myspys, så där gick min dag där oxå !!

Idag har ja plockat lite här hemma, dammsugat och ska snart börja med fönsterna :) kuljul...
hoppas på att älsk kommer hem skapligt idag :D
Ikväll är det plastparty hos ingela! :)

Jaha, första natten på väldigt länge som jag sovit ganska bra ! :) Bara varit uppe 1 gång mot ca 5 ggr. Så skönt så.. Bebis som brukar leva ganska bra på nätterna har inte kännts till nått ! Han va la oxå trött inatt :) brukar ha mycket käningar på natten oxå, sammandragningar och hm, kanske förvärkar, vet ju inte rikigt hur dom känns, men kan tro att dte e det?! Kan förklara det som skaplig mensvärk det jag har på nätterna iallfall. kan det va förvärkar? hm, aja, har läst att förvärkar kan man ha långt innan och inget som säger att det skulle va på gång för det...
men inatt har det oxå varit lungt, såå skönt ! :)
Idag har bebis gjort sig känd iallafall :) hhihi..


Jaha, vi får la se när bebis kommer.. Någon som vågar gissa på ett datum?

det e beräknat till 15 juni för er som inte vet... :)


nehe, nu ska ja ta tag i fönsterna :)

just det ja, helgen som kommer : på fredag e det tjejmiddag hos mig ! ska bli så myspys :)
på söndag firar ja och älsk ett helt år tillsammans :D kanske skulle unna oss en bio eller nått?! Kan ju va ett bra tillfälle innan bebis kommer oxå att göra nått själva.. :)


PUSS

<3

 

Jag längtar ihjäl mig !

 

 

V. 37 (36+0)

 

 

 

<3

Glömde att säga det men Jag älskar min karl mest av allt ! Du är guld värd !
V.37


V. 37 (36+0)

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.
Ja, då går vi in i vecka 37 idag då :) fasiken vad fort det går alltså, det e helt sjukt.. Bara tre veckor kvar till BF idag då :)
Känner att det får gärna komma innom dom här veckorna så ja slipper att gå över.. Men ja e ju förstföderska och har läst att oftast går vi över, så det e man ju lite inställd på ..
men men, uvudsaken e att barnet e friskt och mår bra ! då e ja nöjd!
Ska iallafall till min BM idag och kolla bebis och mig, ska ju åka till öland på lördag så det e skönt att ha bokat ett innan så alla papper kan skrivas ut och hon kan kolla hur det ligger till, ifall det skulle hända nått när vi inte e på hemmaplan.. Inte för att ja tror det, men man vet ju aldrig, kanske får föda på Ölands bron :)
Ja så ser min dag ut iallafall LKPG och MVC!

Veckan i övrigt har varit lugn och skön. Städade och fixade hemme i måndags som alla andra måndagar, det e min städdag :)
I tisdags va vi hos emelie och fikade, maria & agnes va dä oxå..
Igår va vi bara hemma och lekte med barnen på solberget 2 :) va ute och gick och hälsade på kalvarna och bara myste. Va hos Lollo med barnen hela eftermiddagen och lekte. Full rulle på dom hela tiden :)
Idag blir det stan och imorrn ska vi se om Olle har tid att leka lite :D


nehe, nu ska ja ta mig en dusch och fixa till mig..


PUSSSS

V.36 !


V.36 (35+0)

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

Då födseln närmar sig snabbt, kan det vara bra att kontrollera vad som kan vara bra att inhandla innan födseln.
V. 35 (34+4)


HEJ!


4maj för ett år sen:


känns tomt på nått sett, att veta att du inte är här, fast du är här....
allt är bara så konstigt just nu tycker ja.. fattar nästan inte vad som händer...
tänker på dig massor ! skulle bara vilja krama om dig & berätta hur mycket ja tycker om dig !


gör det ju inte bättre att det e begravning av Karin idag heller...
hatar begravningar men på ett sätt älskar ja dom ! Man får en chans att säga sitt sista hej då, och det brukar oftast vara så vackert...
men så är det så sorligt och ledsamt oxå.. usch..  men ska bli skönt att få säga hej då, och försöka lägga det bakom sig... det kan man ju aldrig helt, men iallafall gå vidare lite !

begravningen är inte förens 15.00 så lina och jag har lite bestyr vi måste fixa med innan..
efter begravningen följer jag med lina tillbaka till kinda igen ! :)
Döden betyder ingenting
Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum
Jag är jag & du är du
Allt det vi var för varandra det är vi fortfarande
Nämn mig vid mitt vanliga, familjära namn
Tala till mig på samma sätt som du alltid brukade
Ändra inte ditt tonfall
Håll sorgen borta från din röst
Skratta tillsammans med mig
Som vi alltid brukade skratta åt vardagens småting

Var med mig, le med mig, tänk på mig, bed för mig
Låt mitt namn fortsätta vara en del av din vardag
Livet betyder detsamma
Ingenting har skett som förändrar det
Livet går vidare för att det måste gå vidare
Döden är ju ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår gemenskap

Varför skulle du sluta att tänka på mig,
För att du inte längre kan se mig?
Jag väntar på dig för en kort stund

Alldeles i närheten
Allt är bra


4maj idag!


Det snöar massor här =/ jag hoppas fan vädergudarna skojjar med oss ! vad fan händer liksom? det har ju säkert snöat i maj förut alltså, men ja kan då fan inte minnas att det har snöat så länge jag har levt.. fyy..
jag vet att det va snöstorm 28april -85 men ändå.. vill bara försvinna ett tag, ja trodde det va "sommar" nu!

Aja, det e la inget man kan göra åt ändå så. Hoppas det inte är långvarigt iallafall..
Och ja hoppas verkligen inte att det snöar helgen den 21-22:e för då ska vi åka till Öland och då vill ja ha sol och värme!

jaha, det vart ju inget Örs för min del på valborg, men det gjorde faktiskt inget, hade det super mysigt ändå.
Firade vickan på dagen som fyllde år på söndagen.
Vart bjuda på middag hos pappa och ewa på kvällen ! Mycket trevligt.. Åkte cadilac ner tilll statoil och sen gick bort till udden för att kolla på brasan ! :) Visst, vi va lite sena så när vi kom, gick alla! haha :D
men men, det va mysigt och trevligt iallafall! åkte tillbaka till pappa & ewa efter en raggar runda i cadilacen, fikade och myste ett tag till innan vi åkte hem...
så jag hade en toppen valborg. lugn och skön! bara att vänja sig! :P haha..

annars har veckan varit lugn.. igår va jag och stephanie hos emelie en sväng, vart en kortare sväng än vad vi trodde, men men. blir la en repa till på fredag.. timothy kom hem tidigt så vi alla åkte till stan för att fixa lite och käka lite :)

Idag ska ja ochs stephanie iallafall åka till LKPG och MVC för att kolla till bebis :) Hoppas allt står rätt till :)
han har levt rövare inatt, så nu sover han nog för jag har inte kännt nått från honom än :D kanske skulle väcka till honom? hehe, ja blir lite nojjig sådär när han inet gjort från sig nått på länge.. men men...

Imorrn då, då kommer Älskade Emmis hit ! Och Maria, Agnes & lina oxå ! ska bjuda flickorna på lite lunch :D
Ska bli så himla trevligt :) <3<3<3<3<3

Helgen har vi absolut inget planerat! förutom kalas för melvin då, annars lungt... Hmm, just det sofia och stefan kommer hit på kvällen, det hade jag glömt.. så det händer visst lite ändå :)


PUSSSSS


mika£la

världens lyckligaste tjej <3

RSS 2.0