V.30


V.30 (29+0)


Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen
. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten. Mer information om föräldrapenning och ledighet hittar du på våra sidor om föräldraförsäkring.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.





glad!



hej!

idag är jag lite glad ! :)
skulle fylla i papper till F-Kassan om min mammapeng. Dom ska ju beräkna den nu, och som jag hade fattade det och trodde så beräknas dom på min inkomst ett år tilbaka bara. Och då blev det ju inte mycket till lilla mig, då jag varit arbetlös hela förra året. Jag har ju bara sommarjobbat och jobbat lite som vikarie, så det skulle ju inte bli alls mycket pengar, men ändå liksom har ja varit införstodd med det!
Idag när jag ringde och pratade med F-Kassan så visade sig ju att dom beräknar på min senaste anställning som jag jobbat på i minst 6 månader fast (eller tillsvidare heter det ju nu) även om det va över ett år tillbaka, så ja får ju beräkna på min heltid som jag hade hos Poppelstaden ! :)
Så jag får en helt vanlig mammapeng !! :) WIIEE!!! :) så skönt och så lättad e jag ! :) även om det inte är mycket man får så får jag ju betydligt mer än vad jag har trott hittills iallafall !gud vad skönt, ja kan andas ut lite! :)


idag ska vi iallafall till stan, först till biltema en sväng. som vi va på ca 2 ggr förra veckan ! haha :) bor där snart.
sen väntar ett besök hos MVC! vet inte rikigt vad vi ska göra där idag faktiskt, men tror vi ska lyssna på juniors hjärta och mäta min mage och lite sånt, antar att det e standard dom sista gångerna nu! ta roliga blodprov och sånt oxå säkert.. usch...

imorrn bär det av till kisa och banken igen, ska fixa det sista med dom, och avsluta kontot som ja inte kunde göra sist! skönt att få bort det iallafall !  Sen blir det en fika hos maria och lilla agnes ! :) det va 100 år sen sist!!


på fredag börjar timothy att jobba igen, så då blir allt normalt igen. (bara 4 månader sen).
ska bli både skönt och tråkigt, nu har man ju vant sig i 4 mån att inet vara själv och att ha honom hemma, nu blir det lugnt och tyst och ensamt igen.. =/ men samtidigt skönt, tror det e bra oxå att inte gå på varandra hela tiden.
för ekonominskull, skulle det va bra och skönt om han kunde ligga ute varannan vecka och pendla varananna då vi har stephanie, men för mig som person e det ju inte alls kul. varannan vecka borta i 4 dagar helt och varannan åka 4-5 på morgonen och komma hem ca 19 på kvällen, blir inte mycket tid att se varandra... 
Men, det finns dom som har det värre så ska inte klaga! :)
aja, tror inte han ska ligga ute till att börja med så, en liten stund får ja ha han hemma ;)

nehe, slut tjatat om timothy och hans jobb, vem bryr sig liksom??!!


nehe, om ja skulle sminka till mig lite kanske, så ja törs visa mig ute :)


PUSS

:)


Hej!
Har ju glömt att lägga in lite bilder från Thai, så nu lägger ja in några! Dom flesta har ju sett på face säker så, men ändå här kommer några iallafall !
Orkade inte lägga in fler, det tar ju sån tid, hehe.. latmask mikaela..


jaha, annars då? Jo det rullar på. Söndag idag ju och lika tråkigt som alla söndagar typ, även att man inte ska upp imorrn eller nått sånt så är ändå söndagar tråkiga. Varför? eller egentligen så blir det ju va man gör det till..
Jag kommer ihåg en söndag för länge sen då jag, emmis & några grabbar hade roadtrip till norrköping på en söndag! Tex, va det då vårat band the fourfingers bildades på en liten mysig pub i norpan. Emmis spillde ut öl i erics bil och över typ hela mig :P vi hade myskläder på oss och foppatofflor :) det va en mycket mysig och rolig söndag ! :)
tyvärr hade vi aldrig någon stor spelning med vårat band och vi splitrades efter ett tag. vi var the threefingers ett bra tag, men det upplöstes oxå tyvärr..
vi hade många fler roliga söndagar och vardagskvällar ihop :)
bland den roligaste tiden i mitt liv :) ni gjorde mig glad!
I miss you guys !


min söndag idag iallafall lär bli väldigt lugn, har inget inplanerat !
Mys framför soffan antar ja..

Helgen har bara varit bra, i fredags lekte ja med lina hela dagen :) Vi va i stan, lina skulle på arbetsintervjuv, så ja följde med henne ! sen for vi till kisa och lekte där resten av kvällen. Linas snälla mamma pia bjöd på mat !
Va förbi hos emelie och johan en sväng oxå..

Igår va det dax för Fabians dop i kisa kyrka.
det va fint och mycket trevligt god mat och rikigt god tårta :)
På kvällen igår kom emelie & johan med familj hit, vi grillade och myste !

veckan som kommer blir lugn den oxå, imorrn ska vi till MVC och kolla till bebis :) <3

jaha, hade la inget mer nu att förtälja...


PUSSS










=/


heej!

sitter och ska framkalla lite kort tänkte ja, nu va det ett tag sen så jag har en hel bunt! :)
värsta e att albumen räcker inte till så ja måste kirra nya ! :) behöver rensa ur dom gamla och fixa dom så dom blir fina, men det e ju sååå mycket kort så ja döör... :)
vi får se när ja tar tag i det !!

har iallafall ringt banken nu och bokat ett möte, så imorrn ska ja dit. har lite att reda ut med mitt lån och ett servicekonto som fortfarande står delat med glenn, och det va ju över 1 ½ år sen vi gick ifrån varandra så det känns lite sådär att ha det delat och sen använder jag det inte heller, bara han som sätter in pengar på det och eftersom det e delat har vi ju båda tillgång till det, och så ska det ju inte vara.. så det ska bli skönt att få det fixat...

idag, ja vad händer idag i det fina vädret.. INGET! som vanligt antar ja.. ska la försöka städa här hemma, det ser ut som bajs.. som vanligt....
spelar ju ingen roll hur mycket man städar och plockar blir det ju oording direkt ändå.. e så trött på skiten, städerska tack!
försöka tvätta upp all tvätt oxå, å sen vil jag ta mig en promenad oxå..

känns som ja vill ha bebis nu, e så jävla trött på att gå hemma och inte göra ett skit asså, ibland känns det som att ja kan börja tjuta så less e ja på det.. bara går och försöker få dagarna att gå, ja blir helt störd på det.. usch och fy... ge mig styrka någon... =/

nehe, ta tag i hemmet .

PUSS




gravid i thailand!


halloj igen!

glömde ju nämna i förra inlägget om hur det va och vara gravid i thailand! :)
många frågade innan hur jag tordes åka när jag va gravid och om jag fick åka och som det va värsta uppståndelsen.

kan säga till er alla, att det har inte varit några som helst problem, ja har levt precis som dom andra ! Solat, badat, ätit gott, gjort allt som dom andra gjort förutom rökt, snusat & brukat alkohol då självklart men annars precis lika dant ! förutom tattuerat mig då oxå som alla andra gjorde ! har inte haft ont någonstans, inte svullnat inte bränt mig mer än vad alla kan, inte solat mindre inte gått mindre, inte legat i skuggan och gömt mig. haft det precis som alla andra på en semester!
flygresan gick oxå bra, lite jobbigare för min del då ja e lite större och det rör på sig i magen så fort man e still, men annars va den lika tråkigt och trälig som när jag inte va gravid! haha :)

tror jag har en ganska bra graviditet förövrigt oxå ! många har ont lite här och var, har foglossningar, svullnar och är stela och mycket annat som blir problem! jag va i thailand i 40 graders värme och sol och långa gåsträckor varje dag! och märker knappt av det! Ja märker knappt av att ja e gravid förutom att ja blit tjockare och att det är nått som rör sig i magen! humöret oxå då (enligt karln iallafall) inget ja kommenterar! :P Visst ja har 11 V kvar, så mycket kan ju absolut hända det säger ja inget om, men hittils har jag inte haft några problem alls. förutom illamåendet första tiden då, men det va ju inget egentligen...
så jag e väldigt gald över min änsålänge smidiga och härliga graviditit. tycker verkligen synd om dom som får det jobbigt....

va bara det ja tänkte förtälja för er ! :)


PUSSS

Thailand


hejsan alla min kära läsare!

Nu är vi hemma från underbara Thailand ! har haft 2 helt fantastiska veckor där borta, sol, bad, värme ja allt bra man kan tänka sig ! det va minst lika bra som sist ja va där.
sist va vi ju i hua hin som som ligger på norra Malackahalvön i provinsen Prachuap Khiri Khan. Den är belägen på den östra sidan vid stranden av Siamviken som är en del av Sydkinesiska sjön Staden ligger cirka 200 km söder om Bangkok. Hua Hin är bangkokbornas och även andra thailändares främsta semestermål.
denna gång i Khao Lak som ligger i den sydliga provinsen Phang Nga, i distriktet Takua Pa, på Thailands västkust.
så det e långt ifrån varandra. Ca 12 timmar i buss...

vi fick höra att hua hin va ett "pensionär" ställe och att det inte fanns så mycket att göra och hit och dit, och visst det va inte värsta party stället och liv så men ja tyckte om hua hin väldigt mycket och det dög mycket väl åt mig. och vi hade nog saker att göra ! 
Khao lak som va nästan ännu lugnare undrar ja va dom kallar? hehe, det va mycket lugnare än hua hin så..
men det duger som sagt åt mig. och vill man bara så finns det saker att göra..
vi va inne i phuket en kväll och usch vad jag saknade mitt khao lak då, det va ju skit mycket liv och jobbig marknad, så ja väljer heller att bo där det e lugnare och sen åka till lite mer livat ställe. så tycker iallafall jag!

Havet som va vid hua hin va ju inte alls lika fint som det vi hade i Khao lak. det va turkost och jätte fint, stranden va oxå jätte mysig. hua hin va det ju inte alls så, där va vi tvungna att åka flera mil ut till en ö för att få se lite av det här alla säger thailand e. men nu har jag fått sett det i två hela veckor varje dag! :) helt jävla underabart.
Jag bara älskar thailand och hoppas ja kommer åka dit flera gånger i mitt liv!!
jag rekomenderar alla att åka dit!! det e livet.

jag tycker inte alls att dte e kul att vara hemma. alla säger att det e så skönt att komma hem och borta bra och hemma bäst.
men ja tycker inte alls det e kul och skönt, hade kunnat stannar hur länge som helst om jag ska va ärlig..
just nu har jag inget att längta hem till eller göra, jag bara går ju hemma och drar, då kan ja lika gärna vara borta.
klart ja saknar mina älskade vänner, men resten? neee ursch.... =/

aja, nu e vi iallafall hemma i kalla sverige...

usch när ska riktiga våren komma?

lördagen hemma va bara lugn, ja somnade i soffan redan kl 6 ! hehe, vaknade till några gånger. runt 21.15 va det hopp i sängen sen sov ja för natten :)

igår va det ju en bra dag med solen som sken hela dagen ! va hos susanne & lollo och fikade och myste, sen grillade vi hela familjen andren/falebrant/stefansson och bara njöt av den fina dagen!

va och hälsade på emelie & johan en snabbis igår oxå innan det va dax för kalas hos Stefansson då ewa fyllde förra måndagen och älskade pappa idag ! :)
kom inte från kisa förens efter 9, sen va det bara hem till sängen!

vaknade kl 06.30 idag, hur pigg som helst och kan inte sova =/
så nu väntar ja på att melkers ska öppna så ja kan åka och handla frulle :)



PUSSSSS

hej


heej!!

nu ni, nu är det inte långt kvar tills vi far :) gud så skönt det ska bli! :) sol & värme! bad & bara götta sig :)
börjar tänka lite på flygresan =/ jag är ju lite flygrädd kan man säga, usch ja.. fy, men det ska nog gå bra ! som tur e flyger vi på kvällen så man kanske kan somna lite i planet ! :) ja ska ju ha skit snygga stödstrumpor på mig! haha :) aja, allt för bebis skull!!
aja, det kommer nog gå bra ! och om vi dör gör vi ju det iallafall tillsammans :) haha.. nevars det kommer gå galant!

idag har stephanie varit hos oss oxå :) så vi har lekt och haft oss hela dagen ! :)
åkte ner till kisa och lekte lite med lina & pia :) mycket mysigt! härligt att träffas innan vi åker :)
timothy hämtade upp mig i kisa efter han varit i ömo. så nu sitter jag och kollar på bigbrother ! :)

efter det e det bumms i sängen, e såååå tröttt !! ska bli mysigt att krypa ner i en nybäddad säng, jag bara älskar det!! :)

imorrn ska det allra sista fixas innan vi drar på torsdag! städa det sista, dammsuga & torka golv! packa det sista :)
sen är dte bara att invänta att kl ska bli typ 11 på torsdagmorgon för då drar vi! :)

PUSSSS

mika£la

världens lyckligaste tjej <3

RSS 2.0