30 aug


nu har jag kommit lite efter igen och inte skrivit på länge... blir la så ibland!

ja, vad har hänt sen sist då? inte så mycket som vanligt.. dagarna bara springer iväg, vet knappt vad jag gjort längre.. och ändå gör jag inte allt för myclket, gör väl för lite för att komma ihåg..

men kör iallafall min bantning än, eller gör det i veckorna och unnar mig lite på helgen, men vad fan? hur kul är det då? när helgen kommer vill man ju kanske käka nått gott & mysa. men det funkar för mig, går ner i vikt ändå så :)
och rökningen lovar ja att ta tag i när ja slutat med bantningen.. förstör alldeles för mycket... pengar, hälsan. usch..

va min sista dag på jobbet idag. pga vissa skäl, lite ändringar hos den ja jobbar... va iallafall lite sorgligt att lämna idag, speciellt när hon vart lite ledsen oxå & inte ville släppa mig... usch.. Jaha, så nu är man arbetslös igen.. fy fan. men det är bara att ta tag i sökandet igen. det dära kan ja ju nu iallafall :)

idag har jag börjat på något som heter zumba, en danstränig.. en dan mixad med alla möjliga dansstilar- hip-hop, country, salsa, afro och massa fler, hur kul som helst ! det kan ja rekomendera starkt :)

på onsdag ska vi hälsa på lilla Agnes :) ska bli jur mysigt som helst, hoppas bara hon e vaken en stund när vi kommer :)
LYCKA - När man kommer hem från jobbet och det står en bukett rosor på bordet & ett fint litet kort med: Jag älskar dig på! Det gör ens hela dag :) vart nästan lite tårögd :) ibland kan han min kärlek, det ni! Älskar´n ♥

Saknad - Har fruktansvärt mycket saknad innom mig.. Saknar er så mycket...
20 aug


går in på den 5:e dagen va bantning nu ! dom tre första dagarna gick skit bra (då det brukar vara som värst för dom flesta) men igår trodde jag ja skulle döö, jag va så jädra hungrig så fan asså! hihi, klaradet det oxå. Vi får la se hur det går idag! sol & helg!! haha. vi klarat nog! :) ska hålla på i 14dagar först sen få vi se om vi fortsätrter...

igår va ja iallafall med älsk till Växjö för att lämna nått till arbetarna där nere.. kul vet jag inet om det va att sitta och åka bil i 4 timmar. men trevligt att få spendera lite till med älsk sådär mitt på dagen på en torsdag! :)

får ju inte missa att berätta! Min kära far har köpt sig en cadilac -56! Som vi va ute och gled med igår! va ju inte rikigt raggarväder då det regnade och sen va rätt sent. Men vi va ute ändå, å fy fan så jävla härligt! brummade lagom bra :) ja e nöjd för resten av denna vecka iallafall :)

har funderat på en sak! efter att ja bantat klart ska ja nog ta tag i det här med rökningen. ja vet ju att jag klarat bara ja vill, ja klarade ju en månad sist, och bara ett dumt lite blosss. fan oxå.. Ska köra med samma tabletter som sist (mint sugtabletter) haha, så ni inte tror nått annat... och sen köra på så bra ja kan.. det kostar alldelses för mycket, man luktar illa, ja allt e ju bara på minus sidan... vad fan är bra med rökning egentligen


Exempel på risker

Om man röker ett paket cigaretter om dagen och drar halsbloss, så löper man följande risker jämfört med icke-rökare:

 • 15 gånger större risk att få lungcancer
 • tio gånger större risk att få matstrupscancer
 • tio gånger större risk att få kronisk lungsjukdom, KOL
 • fem gånger större risk att få hjärtinfarkt om man är under 50 år
 • tre gånger större risk att få hjärtinfarkt om man är äldre än 50 år
 • tre gånger större risk att få urinblåsecancer
 • tre gånger större risk att få slaganfall, stroke
 • tre till fyra gånger större risk att få tandlossning
 • tre gånger större risk för åldersblindhet, så kallad makuladegeneration.

Dessutom ökar risken för ett stort antal andra sjukdomar om man röker. Exempelvis ökar rökning risken för att utveckla alzheimer två till tre gånger enligt vissa undersökningar.

 

 

 

 

Skador kan repareras om man slutar

Så fort en rökare slutar börjar kroppen att reparera skadorna. Detta börjar nästan omedelbart och återhämtningen fortsätter under flera år.

Tid sedan rökstoppet Positiva hälsoeffekter
20 minuter Blodtryck och puls går ner till en normal nivå.
8 timmar Nikotin- och kolmonoxidhalten i blodet minskar med hälften.
Syrehalten i blodet blir normal.
24 timmar All kolmonoxid har försvunnit ur kroppen.
Lungorna börjar rensa bort slaggprodukter.
48 timmar Inget nikotin finns kvar i kroppen.
Förmågan att känna lukt och smak har förbättrats rejält.
72 timmar Det blir lättare att andas, bronkerna börjar slappna av/vidgas och den allmänna energinivån ökar.
2 till 12 veckor Blodcirkulationen och lungkapaciteten förbättras – det känns till exempel lättare att promenera.
3 till 9 månader Lungkapaciteten har förbättrats med upp till 10 procent vilket innebär förbättrad andning. Tidigare ”rökhosta” avtar.
5 år Risken för hjärtinfarkt har sjunkit till omkring hälften jämfört med en rökare. Risken för hjärnblödning är lika liten som för en icke-rökare.
10 år Risken för lungcancer har minskat till omkring hälften jämfört med en rökare.
Risken för hjärtattack har minskat till densamma som för en icke-rökare.

Dessutom:

 • Att sluta röka förebygger impotents hos mannen och förbättrar möjligheterna för en kvinna att bli gravid och få ett friskt barn.
 • Hudens struktur förbättras.
 • Fräschare andedräkt, hår och kläder är ytterligare bonus.

Hur kan man som rökare vara så dum? hur fan tänker vi egentligen? VI DÖDAR JU OSS SJÄLVA!
När jag är 50 vill inte ja har löstäder i hela käften så jag knappt kan tugga, ja vill inte ha cancer och dö 12 år förtidigt. Man stinker ju fan bajs och hur kul är det då? Inte så värst va..

Nepp, ska försöka sluta så fort kuren är över ! :)

 

18 aughar nu öppnat blogg.se för 5:e gången, vill verkligen skriva av mig, men jag vet inte rikigt vad jag ska skriva.. har så mycket som vill ur mig, men vet inte om det passar att skriva det i bloggen... Vad får man skriva i sin blogg? Vad kan man skriva? Hur mycket kan man skriva om en sak? Självklart får man ju skriva om precis vad man vill, för det e ju ens egna blogg. Men en blogg ska ju vara till för att skriva av sig, tycker jag iallafall, men ja kan känna att jag inte kan det rikigt... aja, vi får la se om det släpper...


jag saknar dig så mycket att det gör ont, vissa dagar kommer det en och annan tår. För vissa är det säkert jävligt larvigt. Men för mig va du min bebis, du va den jag hade uppfostrat, du va någon ja hade tagit hand om.. tänk dig om du va tvungen att lämna bort ditt barn? självklart är det skillnad från ett barn till en hund absolut. men för mig va du mitt barn & samma sak som att man har tagit hand och uppfostrat ett barn gjorde ja med dig, just då va du mitt allt, och jag älskade dig gränslöst, sen togs det i från mig, även att ja valde det själv så är det så jävla jobbigt... känns som jag har svikit dig, ja lämnade bort dig från dina "föräldrar". Och jag VET att en hund inte tänker så, och jag VET att en hund inte fattar & jag VET att en hund lever i nuet, men det spelar ingen roll, för jag känner ändå skuld. för mig känns det bajs... och veta att du slits mellan familjer nu gör det ännu ondare...

som sagt vissa av er tycker nog att ja e dö larvig och fattar inte hur jag tänker, men så är mina tankar iallafall, och jag skiter fullstäng i vad ni tycker!!!!!


barn? länge har jag sagt & trott själv att jag inte vill ha barn har heller inte rikigt tyckt om barn, men den uppfattningen har ändrats ganska fort, idag har jag nästan bara männiksor runt mig som har barn. har själv ett barn varannan vecka hemma :) Jag ser all den kärleken dom ger sina barn, all den kärleken dom får tillbaka från sina barn. hur deras barn betyder allt för dom, inte fan vill jag missa det! klart jag oxå vill ha någon som betyder allt för mig, någon som ja kan ge all min kärlek till!! varför har jag inte gillat detta förut? Mogenhet? Rädlsa? jag vet faktiskt inte, Mogen? ja inte fan tycker jag själv att jag är så mycket mognare nu än för ett halvår sedan, haha.. fast det kanske ja e? jag va kanske tvungen att bli det? iallafall tar jag tilbaka allt om barn ja tänkte då, för nu har jag en helt annan tanke gång ! ser nu fram emot den dagen & tiden jag kanske kommer få bli mamma :) och bara för det nu så ska ni veta att ja ska inte ha barn nu eller heller vill ha det nu direkt... men ja vet iallafall hur ja känner för det när tiden är inne, för som sagt jag hoppas självklart att ja kommer få bli mamma någongång i mitt liv, varesig det e om 1 år, 2år eller 5 år..


nehe, om man skulle börja med storstädningen :) Ta mig en cigg innan kanske så man orkar med det :) haha..

PUSS'

17 aug


Jag ville mötas nånstans nere på djupet
Jag har varit där förut o jag är inte rädd
Och dina ögon ja dem ändrar färg i ljuset
Men de kan titta nu jag är beredd

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Jag minns så väl hur hon blev presenterad
Men de var jag som lät henne komma in
Jag har försökt att ge dig hela skulden
Fast jag innerst inne vet att den är min
Vi står på gatan bryter meningar i mörkret
Utanför stadens finaste hotell
Dina händer ja de ber mig sova över
Som ett sätt att säga ”tack för ikväll”

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Jag vissa stunder kan det kännas ensam
Och du undrar vad jag tänker på
Så jag håller hårt och kryper tätt intill dig
Som om hon skulle försvinna då
O vi talar sällan högt om våran framtid
Vi talar aldrig högt om det vi har
Dina drömmar blir allt svårare att se nu¨
Och mina finns snart inte längre kvar

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

16 aug
älskar dig timothymika£la

världens lyckligaste tjej <3

RSS 2.0